Szanowni Państwo,Restauracja Awangarda kontynuuje ponad stuletnią tradycję organizowania wykwintnych przyjęć weselnych i okazjonalnych.

Do dyspozycji Gości oddajemy trzy sale restauracyjne na parterze, a także eleganckie secesyjne wnętrza na pierwszym piętrze gdzie jednocześnie może się bawić ok. 400 osób.

Zapewniamy również organizację przyjęć w dowolnie wybranym przez Państwa miejscu na zasadzie cateringu.

Polskie wesele rozpoczyna tradycyjnie ceremoniał powitania Nowożeńców chlebem i solą, toast powitalny lampką szampana i widowiskowe tłuczenie kieliszków przez Młodą Parę.

Menu weselne obejmuje:

Proponujemy Państwu dodatkowo:

Ponadto:

Menu weselne

Powitanie:

Uroczysty obiad

Przystawka do wyboru:

  1. schab faszerowany z dodatkami, podany w auszpiku,
  2. grillowanie fileciki z kurczaka na sałacie z delikatnym sosem bazylikowym lub czosnkowym,
  3. ruloniki z łososia zawijane z kremowym twarożkiem koperkowym,
  4. caprese, ser mozzarella w pomidorach z kremem balsamicznym i świeżą bazylią.

Zupa do wyboru:

  1. rosół z makaronem domowym,
  2. krem brokułowy z groszkiem ptysiowym,
  3. zupa cebulowa z grzanką serową,
  4. krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.

Danie główne do wyboru:

  1. polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami puree i zestawem surówek,
  2. rolada z indyka z grzybami leśnymi, opiekanymi ćwiartkami ziemniaków, zestawem surówek,
  3. filet z kurczaka z karmelizowaną cebulką z warzywami i ziemniakami,
  4. faszerowane zawijańce Marszałka z polędwicy wołowej, z kluskami śląskimi, sosem i surówką z czerwone,
  5. schab grillowany z pieczarkami i papryką, z opiekanymi ziemniakami i surówkami.

Deser do wyboru:

  1. szarlotka na ciepło z gałką lodów i bitą śmietaną,
  2. sernik z polewą czekoladową,
  3. puchar owocowy z bitą śmietaną,
  4. lody z owocami i dodatkami.

Zimny bufet:

Dania gorące dwa do wyboru:

  1. karczek w sosie własnym,
  2. opiekane talarki ziemniaków i surówka,
  3. barszcz czerwony z pasztecikiem,
  4. żurek z jajkiem i kiełbasą,
  5. boeuf strogonow,
  6. bigos staropolski,
  7. flaki wołowe,
  8. gulasz po węgiersku.

Napoje:

Cena nie zawiera:

Zapewnimy Państwu całościowe przygotowanie wesela, oferując dodatkowo pomoc w zorganizowaniu oprawy muzycznej, tanecznej i klasycznej, florystykę i wiele innych atrakcji, które uświetnią organizowane przez Państwa przyjęcie. Koszt przyjęcia: 200,00 zł za osobę.

Powrót na początek
Copyright © Restauracja Awangardowa 2016
Ul. Smaczna 5, 00-950 Warszawa