Szanowni Państwo,Restauracja Awangarda kontynuuje ponad stuletnią tradycję organizowania wykwintnych przyjęć weselnych i okazjonalnych.
Do dyspozycji Gości oddajemy trzy sale restauracyjne na parterze, a także eleganckie secesyjne wnętrza na pierwszym piętrze gdzie jednocześnie może się bawić ok. 400 osób.
Zapewniamy również organizację przyjęć w dowolnie wybranym przez Państwa miejscu na zasadzie cateringu.
Polskie wesele rozpoczyna tradycyjnie ceremoniał powitania Nowożeńców chlebem i solą, toast powitalny lampką szampana i widowiskowe tłuczenie kieliszków przez Młodą Parę.
Menu weselne obejmuje:
- lampkę wina musującego,
- danie główne, przystawka, zupa, drugie danie, deser,
- zimną płytę,
- dwa dania gorące,
- napoje: kawa, herbata, napoje butelkowe, soki, woda mineralna.
Proponujemy Państwu dodatkowo:
- pieczonego prosiaka,
- szynkę,
- stół z wędlinami: wiejskimi, które sami wyrabiamy kiełbasa, kaszanka na zimno-gorąco, salceson.
Ponadto:
- zapewniamy bezpłatny parking do 10 samochodów,
- sejf dla Nowożeńców,
- pokój do zmiany garderoby, wypoczynku, itp.
- zniżkę dla dzieci,
- specjalne menu dla osób na diecie,
- dowolną oprawę muzyczną,
- animatora – pedagoga dla dzieci.
Menu weselne
Powitanie:
- Kieliszek wina musującego,
- chleb i sól.
Uroczysty obiad
Przystawka do wyboru:
- schab faszerowany z dodatkami, podany w auszpiku,
- grillowanie fileciki z kurczaka na sałacie z delikatnym sosem bazylikowym lub czosnkowym,
- ruloniki z łososia zawijane z kremowym twarożkiem koperkowym,
- caprese, ser mozzarella w pomidorach z kremem balsamicznym i świeżą bazylią.
Zupa do wyboru:
- rosół z makaronem domowym,
- krem brokułowy z groszkiem ptysiowym,
- zupa cebulowa z grzanką serową,
- krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.
Danie główne do wyboru:
- polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami puree i zestawem surówek,
- rolada z indyka z grzybami leśnymi, opiekanymi ćwiartkami ziemniaków, zestawem surówek,
- filet z kurczaka z karmelizowaną cebulką z warzywami i ziemniakami,
- faszerowane zawijańce Marszałka z polędwicy wołowej, z kluskami śląskimi, sosem i surówką z czerwone,
- schab grillowany z pieczarkami i papryką, z opiekanymi ziemniakami i surówkami.
Deser do wyboru:
- szarlotka na ciepło z gałką lodów i bitą śmietaną,
- sernik z polewą czekoladową,
- puchar owocowy z bitą śmietaną,
- lody z owocami i dodatkami.
Zimny bufet:
- pasztet z dziczyzny,
- pieczone mięsa: schab, karczek w kminku, boczek rolowany w ziołach,
- tradycyjne wędliny,
- galarety wieprzowe i drobiowe,
- jaja faszerowane i w sosie majonezowym,
- śledź podany na dwa sposoby - w oleju i śmietanie,
- ryba po grecku,
- galantyna drobiowa,
- sałatka tradycyjna, sałatka brokułowa, sałatka wiosenna,
- ogórki kiszone, konserwowe,
- grzyby marynowane,
- warzywa marynowane,
- masła smakowe, sosy: chrzanowy, tatarski.
Dania gorące dwa do wyboru:
- karczek w sosie własnym,
- opiekane talarki ziemniaków i surówka,
- barszcz czerwony z pasztecikiem,
- żurek z jajkiem i kiełbasą,
- boeuf strogonow,
- bigos staropolski,
- flaki wołowe,
- gulasz po węgiersku.
Napoje:
- kieliszek wina musującego na powitanie gości,
- kawa i herbata--bez ograniczeń,
- woda mineralna--bez ograniczeń,
- napoje gazowane np. pepsi, 7up, tonic – 4/osobę/.
Cena nie zawiera:
- tortu weselnego,
- napojów alkoholowych,
- oprawy muzycznej,
- wynajęcia Sali Teatralnej.
Zapewnimy Państwu całościowe przygotowanie wesela, oferując dodatkowo pomoc w zorganizowaniu oprawy muzycznej, tanecznej i klasycznej, florystykę i wiele innych atrakcji, które uświetnią organizowane przez Państwa przyjęcie. Koszt przyjęcia: 200,00 zł za osobę.
Powrót na początek