Przekąski zimne / Cold appetizers

Sałatka z kurczakiem na sposób Szefa Kuchni (miks sałat, susz żurawinowy, plastry grillowanego kurczaka,
pomidorki koktailowe, sos czosnkowy, winegret malinowy oraz patki migdałowe)/ chicken salad

20 pln / 350 g


Torcik z buraka i koziego sera
Cake with beets and goat cheese

20 pln / 100 g


Tatar wołowy tradycyjnie przygotowany podany z jajkiem przepiórczym
Beef tartare

25 pln / 120 g


Śledź podany na plasterkach pieczonego ziemniaka
z kremowym serkiem Filadelfia, ogórkiem kiszonym i ciepłą grzanką
Herring on a baked potato

22 pln / 120g


Przekąski gorące / Hot appetizers

Orzotto z pęczaku z kawałkami kurczaka i borowików / lub ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta
Groats with chicken and mushrooms /or with spinach, dired tomatoes and feta chees

25 pln / 300 g


Łosoś wędzony podany
na plackach z cukinii z kwaśną śmietaną
Smoked salmon on zucchini pancaces

22 pln / 80 / 100 g


Krewetki tygrysie (8 szt. porcja)
na papryczce pieczonej z oliwką i ciepłą grzanką
Tiger prawns on roasted peppers

29 pln / 100 / 200 g


Zupy / Soups

Rosół domowy z makaronem
i kawałkami kurczaka
Broth with noodles and pieces of chicken

10 pln / 350 ml


Pikantna zupa z kurczaka
podana z mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą
Broth with noodles and pieces of chicken
Spicy chicken soup served with coconut milk and coriander

15 pln / 350 ml


Flaki wołowe z chrupiącym pieczywem
Beef tripe

15 pln / 350 ml


Dania główne / Main courses

Pierś z kurczaka marynowana
podana na sosie z sera Rokpol
Marinated chicken breast served with chees Rocpol souce

28 pln / 160 / 450 g


Sandacz na sosie z szyjek rakowych
Pike-perch served with crayfish sauce

35 pln / 160 g / 450 g


Sandacz na sosie z szyjek rakowych
Pike-perch served with crayfish sauce

35 pln / 160 g / 450 g


Pieczona połówka kaczki z jabłkami w majeranku
Half of roasted duck with apples

39 pln / 250 g / 500 g


Policzki wołowe na plackach ziemniaczanych Cheeks beef on potato pancakes

29 pln / 160 g / 450 g


Grillowane polędwiczki wieprzowe otulone boczkiem
podane z sosem kurkowym
Grilled pork tenderloin served with mushroom sauce

32 pln / 160 g / 450 g


Desery / Desserts

Ciepły sernik podany na sosie wiśniowym
Cheesecake served on cherry sauce

15 pln / 150 g


Owoce zapiekane
pod kruszonką z płatków owsianych
Fruits baked in crumbs with oatmeal

15 pln / 200 g


Banan pieczony z sosem tofi
podany z lodami waniliowymi oraz bitą śmietaną
Baked banana served with toffee sauce,
vanilla ice cream and whipped cream

15 pln / 250 g

Lato 2016 / Summer 2016

zupy / soups

Krem z cukinii podany z klopsikami drobiowymi

350 ml / 15 pln


dania główne / main dishes

Saltimbocca, czyli polędwiczki wieprzowe ze świeżą szałwią i szynką parmeńską podane na sosie pieprzowym

160 g / 450 g / 35 pln

Pieczony łosoś na sosie serowo-porowym podany z karmelizowaną gruszką

160 g / 450 g / 32 pln


ciepła przekąska / hot appetizer

Rawioli (pierożki włoskie), z nadzieniem mięsno-szpinakowym podane na sosie serowym ze świeżymi kaparami

300 g / 25 pln


sałatki / salads

Sałatka z grillowanej polędwicy wieprzowej podana na miksie sałat z sosem czosnkowym

350 g / 20 pln

Sałatka z rukoli i melona z sosem miodowo-musztardowym

350 g / 20 pln


deser / dessert

Owoce sezonowew karmelu na gorąco podane z lodami i bitą śmietaną

15 pln / 150 g

Mus mascarpone podany z truskawkami i sosem czekoladowym

15 pln / 150 g


Powrót na początek
Copyright © Restauracja Awangardowa 2016
Ul. Smaczna 5, 00-950 Warszawa